Zwaluwen wint in Noordwijk

• 12-10-2014

VOETBAL - Noordwijk kwam de eerste tien minuten van de wedstrijd tegen Zwaluwen  goed uit de startblokken. Nick Sanders wist een harde vrije trap via zijn schouder tot hoekschop te verwerken nadat scheidsrechter van de Waerdt ten onrechte een vrije trap had toegekend aan Noordwijk. De thuisploeg probeerde een doelpunt te forceren, maar Zwaluwen, dat nimmer het niveau van de week ervoor behaalde, nam het initiatief over maar had een veel hogere score moeten halen.

Noordwijk probeert vanaf het begin druk te zetten. Het krijgt een cadeautje van de scheidsrechter, maar de vrije trap gaat via de schouder van Nick Sanders over de lat. Zwaluwen neemt meer initiatief, maar heeft de scheidsrechter niet mee als Adair Veiga Lopes doorbreekt en wordt vastgehouden. Wel een fluitsignaal maar geen kaart. Even later een prachtige steekbal van Robin Verhorst op Jorno Reurink, maar de bal wil niet mee. Daarna werkt Veiga Lopes de bal naar binnen en Delano a Cohen schiet de bal hard langs doelman Jeffrey Loozen (0-1). Niet veel later kan Zwaluwen de wedstrijd in het slot schieten, maar een vloeiende aanval wordt met een sliding geblokt na een inzet van Verhorst. Zwaluwen komt toch nog verdiend op 0-2, al is daar wel een blunder van doelman Loozen voor nodig. Hij laat de bal onnodig uit zijn handen vallen uit een vrije trap van Cohen en Dimitry Gomes Almeida schuift de bal binnen.

Noordwijk wisselt aanvallend en probeert na de rust de aansluiting te vinden. Na vijf minuten heeft het geen geluk als een kopbal uit een corner op de lat uiteenspat. Noordwijk heeft veel balbezit, maar creëert geen kansen. Aan de andere kant geeft scheidsrechter van de Waert een corner voor Zwaluwen terwijl iedereen ziet dat de bal met de arm van een verdediger over de achterlijn wordt geveegd. Een minuut later is het 0-3 als Veiga Lopes een persoonlijk duel wint en snoeihard de bal onder de lat schiet. Zwaluwen creëert hierna meerdere grote kansen, maar diverse spelers missen de kansen voor een hogere uitslag. Noordwijk blijft proberen en spits Marios Lomis kopt in de slotfase twee keer raak voor Noordwijk om uiteindelijk de 2-3 op het scorebord te brengen, waar Zwaluwen vergeet uit te lopen naar een hogere score.