Categorieën

Service

Kinderboekenweek VR app

Kinderboekenweek VR app
Uit

Kinderboekenweek VR app

  • Advertorial
  • 05-10-2016
  • Uit
Kinderboekenweek VR app
VLAARDINGEN - Vanochtend start in het hele land de kinderboekenweek. Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum heeft in dit kader een unieke Virtual Reality app voor kinderen laten ontwikkelen. De app laat je binnen stappen in de werelden van zes kinderverhalen; Baron 1898 (Jacques Vriens), De Effies aan de bal (Vivian den Hollander en Saskia Halfmouw), Dummie de mummie en de drums van Massoeba (Tosca Menten en Elly Hees), Botje (Janneke Schotveld en Annet Schaap), De Vreselijke Twee (Jory John, Marc Barnett en Kevin Cornell) enOp een dag… (Arend van Dam en Alex de Wolf).

En wie tijdens de kinder boekenweek één van deze boeken koopt krijgt daarom bij de aanschaf een VR-bril die gebruikt kan worden om de magische duik naar de kinderverhalenwereld te maken. Het kan een beetje spannend zijn, maar de speler is hard nodig om de verschillende hoofdpersonen bij te staan en hen te helpen hun verloren voorwerpen te vinden.

Het Vlaardingse bedrijf Platipus was als onderdeel van Artishock betrokken bij de technische realisatie van deze gratis Virtual Reality app.

De app
https://itunes.apple.com/gb/app/kinderboeken-vr/id1132581939?mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.artishock.kinderboekenvr

Voor meer informatie
http://artishock.com/Portfolio-Augmented-Reality/Virtual-Reality-Game-Kinderboekenweek.html

Amboco Tours & Travel Services

Robert Schumanring 15, Vlaardingen

Meer over Amboco Tours & Travel Services →