Leerlingen Lentiz | LIFE College winnen de Jong Leren Eten prijs

13-12-2018 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Dat het een meerwaarde heeft om een vmbo en mbo school onder één dak te hebben is vandaag weer eens glansrijk bewezen. De succesvolle formule van de Schiedamse onderwijsinstelling Lentiz | LIFE College om het vmbo met het mbo te verbinden heeft gisteren in de Fruitvis te Rotterdam de prijs voor beste uitwerking opgeleverd.

De wedstrijd, geïnitieerd door minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten, was in het leven geroepen om een antwoord te vinden op de vraag hoe zij meer jongeren aan een gezondere en duurzamere schoolmaaltijd krijgt. Het antwoord daarop is gekomen door de ontbijttraditie van het LIFE College verder uit te werken en te verbeteren.

Op het LIFE College ontbijten er iedere donderdag meer dan driehonderd leerlingen samen met hun mentor. Onder begeleiding van mbo-studenten  van de opleiding Food & Lifestyle hebben tien leerlingen van het vmbo een nieuw, gevarieerder en gezond ontbijt bedacht.

Het voedingsadvies is door de vmbo-leerlingen en studenten van de opleiding MBO Food & Lifestyle aan de minister gegeven. Het advies, dat de minister oproept om het mogelijk te maken om op alle vo-scholen in Nederland een wekelijks duurzaam en gezond ontbijt te realiseren, is door vele aanwezigen op de bijeenkomst geroemd om zijn uitvoerbaarheid. Een kleine stap naar een echt groene duurzame generatie.

Rianne de Graaf, directeur van Lentiz | LIFE College te Schiedam is bijzonder trots op haar leerlingen en mbo-studenten: “De verbinding tussen de twee onderwijsvormen laat terecht zien waarom wij zo’n bijzondere school zijn. Het advies dat onze leerlingen en studenten aan de minister hebben gegeven gaan we zéker oppakken en doorontwikkelen. Zij is van harte welkom om hier op school te komen kijken hoe wij hierin het verschil weten te maken en wat de kracht is van ons onderwijsconcept”, aldus De Graaf.Gerelateerd