Lentiz-leerlingen speelden de sterren van de hemel

10-04-2019 Onderwijs Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Lentiz onderwijsgroep organiseerde vandaag voor de negende keer het jaarlijkse voetbaltoernooi voor leerlingen. Het toernooi werd gehouden op Nieuw Terbregge, de thuisbasis van Sparta Rotterdam. De Lentiz-scholen (vo en mbo) vormden maar liefst 27 elftallen die tegen elkaar streden om de felbegeerde bokaal in de wacht te slepen.

 

Sportieve uitdagingen

“Actief bezig zijn met leeftijdsgenoten is cruciaal voor de gezondheid en de sociale ontwikkeling van kinderen. Lentiz stimuleert haar leerlingen om ook buiten de lessen met elkaar samen te werken en van elkaar te leren. Het jaarlijkse voetbaltoernooi levert hier een grote bijdrage aan” aldus Leo Cantineau, de organisator van het toernooi. “Het enthousiasme voor het toernooi was ook deze keer groot, 450 leerlingen meldden zich massaal aan. Het was een gezellig drukte, met volop ruimte voor plezier en prestatie. Natuurlijk ontbrak de winnaarsmentaliteit ook niet. De leerlingen waren stuk voor stuk even fanatiek”.

 

Winnaars

Het herenelftal Lentiz | Groen van Prinstererlyceum 15+ sleepte samen met het dameselftal van het Groen van Prinstererlyceum en het herenelftal Lentiz | Reviuslyceum 15– de eerste prijs in de wacht. Met grote bekers gingen de leerlingen terug naar hun school.

 

Scheidsrechters Talenten Traject

De wedstrijden werden begeleid door 18 scheidsrechters uit het Talenten Traject van de KNVB. Will van Wijk, docent van LIFE College, was omroeper van de start- en eindtijden, uitslagen en andere programmaonderdelen. Natuurlijk ontbraken ook de assistenten (grensrechters) niet. Deze belangrijke rollen werden ingevuld door leerlingen van de scholen zelf.

 Gerelateerd