Verrassende verhalen uit de strijd voor de mensenrechten

12-03-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Donderdag 21 maart om 20.00 uur geeft David de Beer in De Windwijzer een vertelvoorstelling. Dit in het kader van de Geuzenmaand. David de Beer heeft vanaf zijn jeugd in Zuid-Afrika en de strijd tegen de apartheid daar en zijn werk als ‘post conflict consultant’ in conflictgebieden in onder andere Kosovo, Indonesië, Cambodja en Albanië, te maken gehad met schending van mensenrechten en de strijd voor mensenrechten.

Nu is hij in Vlaardingen onder andere actief als vredesambassadeur van de vredesambassade van Pax en als coördinator van SchuldHulpMaatje. Maar hij heeft ook nog steeds en steeds meer de behoefte om de verhalen te vertellen over al zijn ervaringen van al die jaren in verschillende brandhaarden op aarde waar de mensenrechten geschonden werden en waar de armen en de zwakken aan het kortste eind trokken. Die verhalen ‘moeten er uit’, zegt hij daar zelf over.

Het zijn verhalen over de verschrikkelijke dingen die mensen elkaar aandoen maar ook over moed en onbaatzuchtige inzet. Verhalen die ontroeren, verhalen ook met humor, verhalen die verteld moeten worden. David heeft er een theatrale vorm voor gekozen om zijn verhaal te vertellen en hij wisselt daarbij korte vertellingen af met instrumentale muziek. Hij heeft wat te vertellen en hij gaat dat doen ook.

De kosten bedragen € 7,50. Aanmelden kan via info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date